STUBFRÆSNING / Rodfræsning

Få fjernet den sidste rest af et fældet træ med rodfræsning. Spåerne rives tilbage i stubhullet og det vil formulde på kort tid.

  • ingen beskadigelse af omgivelser
  • ingen snubler over stubben mere
  • ingen beskadigelse på plæneklipperen
    pga. påkørsel

Vi er altid klar til og give et uforpligtende tilbud på din opgave.

Stubfræsning / Rodfræsning udføres professionelt i Kalundborg og Odsherred

Når et træ er fældet, nedbrydes stubben langsomt og returnerer dets næringsstoffer til jorden. Dette tager dog en hel del tid, mens du efterlader dig en stub midt i det hele.
Derfor kan det være nødvendigt at fjerne stubben enten af æstetiske årsager, eller fordi den simpelthen står i vejen. Som en del af vores service tilbyder vi stubfræsning med vores specialiserede stubfræsere.

Udstyr til fjernelse af stubbe

Vi har flere stubfræsere, som vi kan medbringe alt efter stubbens størrelse. Da stubfræsere er ganske store maskiner, skal det aftales ved planlægning af opgaven, så vi får den rigtige fræser med til udførelsen.

Rodfræsere til stubbe er meget effektive. De er konfigureret med et fræserhjul, der har tænder. Hjulet drejer og betjenes med hydraulik for at fræse stubben væk. En stub fræses normalt ned til en dybde mellem 10 – 35 cm, under jordniveau.

 I de fleste tilfælde, kan et nyt træ eller busk, plantes på det samme sted, hvor stubben tidligere stod.

Fakta om rodfræsning

Hvorfor skal en stub fjernes?
En stub fjernes typisk af æstetiske grunde, efter at træet er fjernet. Nogle træer fjernes imidlertid på grund af forfald, skadedyr eller sygdomsangreb, som også vil være til stede i stubben. Ved at fjerne stubben fjernes potentialet for at sprede disse skadedyr eller sygdomme til dine resterende træer. Stubbe, der er tilbage på din ejendom, kan også blive et foretrukket bosted for hvepse og insekter.

Hvad er fordelene ved rodfræsning?
Rodfræsning er en effektiv metode til at fjerne træstubbe. Når roden er fræset rives spånerne tilbage i stubhullet og de vil formulde på kort tid.

Alt efter opgavens omfang og adgang til din ejendom, finder vi den rigtige rodfræser og vil ikke efterlade dig med et stort hul i jorden, efter at stubben er væk.

Hvis du derimod får gravet dine rødder op, vil der efterfølgende være et større arbejde med køre de opgravede rødder væk, tilfører nyt jord til hullerne, hvor rødderne er fjernet og planere et større areal.

Hvordan fræses og fjernes en stub?
Vi benytter en række rodfræsere, der passer til størrelsen på opgaven og adgangskravene til din ejendom. Rodfræseren vil hurtigt og effektivt fræse stubben til spåner, der nemt kan fjernes sammen med resten af træmaterialet. For stubbe af sunde træer kan resterne efterlades som gødning eller jorddækning.

Hvor tilbyder i rodfræsning?
Vi tilbyder Rodfræsning på Kalundborg og Odsherred‐egnen.

Hvad koster stubfræsning?
En pris for stubfræsning er afhængig af hvilken stubfræser der skal benyttes, hvor langt vi skal køre, samt selve arbejdets omfang. Vi beser gerne alle opgaver gratis og giver et tilbud på stedet.

Tilbyder i udlejning af stubfræser? Selv om vi udlejer forskeligt materiel er stubfræsere ikke til udlejning. Det skyldes, at stubfræsere er et ekstremt farligt maskinel og derfor en sikkerhedsrisiko i de forkerte hænder. Du bør altid benytte professionelle til stubfræsning.